Vilde Holt med historisk sesong og tar 2. plass i EM 2022

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022


20 år gamle Vilde Holt har hatt en fantastisk sesong i 2022, og avsluttet i helgen sesongen med 2. plass totalt i EM!

Etter at Vilde Holt krasjet i VM finalen for 2 uker siden og fikk brudd i skulderen, så var det svært lite trolig at hun kom til å stille i EM-finalen. Men hun bet smerten i seg, stilte på startstreken i Tyskland og kjørte fort. Faktisk så fort at hun stod på pallen i begge løpsdagene i finalerunden.

Dermed kunne hun smykke seg med sølv i europamesterskapet 2022, noe som hittil er hennes beste resultat sammenlagt i et internasjonalt mesterskap.

-Jeg er strålende fornøyd med resultatet, selv om jeg aller helst ville stått øverst. Nieve Holmes fra England var bedre enn meg i 3 av fire runder, så det er bare å trene på. Jeg har mye å lære og føler at jeg har mer inne. Nå blir det trening i Portugal hele vinteren så for vi se neste år, sier Vilde Holt etter helgens mesterskap.

Med dette kan Vilde se tilbake på en historisk sesong som omfatter:

  • Historiens første norske kvinne med pallplass sammenlagt i EM
  • Første norske kvinne som fullførte sixdays.
  • Seier i alle enduroløp hun har stilt opp i nasjonalt.
  • Seier i en EM runde og totalt sølv sammenlagt etter helgens finalerunde i Tyskland.
  • Karrierebeste med 4 plass i Verdensmesterskaps runde i Spania. 

Resultatene kommer ikke av seg selv og Vilde er dedikert og følger nøye de planer som hun og landslaget har satt sammen.

-Vi er meget godt fornøyd med utviklingen til Vilde, og hvordan hun forholder seg profesjonelt til de utfordringer som følger en slik satsning. Hun er en heltidsutøver som satser alt på idretten, og det er givende å se at det viser seg igjen i resultatene. En slik satsning koster på alle fronter – både økonomisk, mentalt og fysisk, avslutter en fornøyd landslagssjef Erland Thomassen.

 

Foto: Thomassen


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.