Dagens Åpen time utgår

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022


I dag er det normalt satt opp en Åpen time med informasjon fra forbundsstyret om vedtak fra siste styremøte, samt generell status i forbundet. Da det er høyt arbeidstrykk inn mot årets motorsportkonferanse (MSK) i november, samt lite nytt å informere om, har vi valgt og denne gang å hoppe over dagens Åpen time.

Forbundsstyrets foreløpige forslag til organisatoriske endringer som følge av rapporten fra Uavhengig utvalg vil bli lagt fram og bredt diskutert under årets MSK, likeså andre dagsaktuelle temaer

Vi sees på motorsportkonferansen!

Norsk Idretts Æresgalleri

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022

Visste du at norsk idrett har sin egen «Hall of Fame»? Ja, naturligvis vet du det. Norsk Idretts Æresgalleri ble etablert av Norske Idrettsleder-Veteraner (NIV) allerede i 1991. Den gang som et fysisk billedgalleri i Oslo Spektrum. Det fysiske billedgalleriet ble senere samlokalisert med Norges Olympiske Museum (NOM) i Håkons Hall på Lillehammer.

Æresgalleriet er i dag et digitalt galleri på verdensveven – www.æresgalleriet.no. Dette ble åpnet i 2019, fullført i 2022, og er nå et samarbeidsprosjekt mellom NIV, NIF og NTB. NIV eier konseptet og oppnevner nye medlemmer av galleriet, NTB er rettighetseier til bildene og server databasen. Æresgalleriet blir fortløpende ajourført med nye medlemmer. Sistemann inn var Olaf Tufte – roeren med alle bragdene.

Norsk Idretts Æresgalleri omfatter Norges absolutt fremste idrettsutøvere fra forrige årtusen-skifte til i dag. 196 individuelle utøvere og 31 lag fra totalt 27 forskjellige idretter er funnet verdige til en plass i Æresgalleriet så langt

Æresgalleriet har egne vedtekter som du finner på nevnte adresse. I disse vedtektene finnes kravene til individuelle utøvere og til lag. Viktig å merke seg er at individuelle utøvere vurderes først etter at deres aktive karriere på topplan er avsluttet.

Les mer på æresgalleriet.no 

Kevin Burud på pallen i sesongens siste EM runde

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022


Helgen 29.-30. oktober ble fjerde og siste EM runde arrangert i Rüdersdorf i Tyskland, og Kevin Burud endte på en knallsterk 3. plass!

Kevin stilte i klasse E2, og kjørte denne helgen 450cc, mot normalt 250cc

-Jeg hadde lave skuldre og små forventninger denne helgen, da jeg tidligere i år kun har kjørt 250cc, forteller Burud.

Lørdagen ble det kjørt krevende tester, og til tross for noen feil her og der, fikk Burud kjørt seg inn og endte på en 7 plass. Litt dramatikk ble det lørdagen da Kevin måtte stoppe inne på siste enduro testen for å hjelpe en fører som var hardt skadet, så det var en uhyggelig avslutning på dagen.

Til tross for dette startet søndagen bra og Burud kjørte seg jevnt oppover listene, og ledet inn mot siste enduro testen med 3 sekunder

– Jeg følte meg pigg og klar for kamp på søndag. Gjorde en liten feil mot slutten og 2 italienere fant et ekstra gir, så måtte ta til takke med 3 plassen, noe jeg er ekstremt godt fornøyd med, sier Kevin Burud entusiastisk.

Det var bare 13 sekunder opp til vinneren Giuliano Mancuso og var fattige 5 sekunder bak 2 plassen som gikk til Nicola Recchia.

Kevin Burud tar den sterke pallplassen i sesongens siste løp med seg inn i forberedelsene mot neste sesong!

Foto: Privat
Vilde Holt med historisk sesong og tar 2. plass i EM 2022

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022


20 år gamle Vilde Holt har hatt en fantastisk sesong i 2022, og avsluttet i helgen sesongen med 2. plass totalt i EM!

Etter at Vilde Holt krasjet i VM finalen for 2 uker siden og fikk brudd i skulderen, så var det svært lite trolig at hun kom til å stille i EM-finalen. Men hun bet smerten i seg, stilte på startstreken i Tyskland og kjørte fort. Faktisk så fort at hun stod på pallen i begge løpsdagene i finalerunden.

Dermed kunne hun smykke seg med sølv i europamesterskapet 2022, noe som hittil er hennes beste resultat sammenlagt i et internasjonalt mesterskap.

-Jeg er strålende fornøyd med resultatet, selv om jeg aller helst ville stått øverst. Nieve Holmes fra England var bedre enn meg i 3 av fire runder, så det er bare å trene på. Jeg har mye å lære og føler at jeg har mer inne. Nå blir det trening i Portugal hele vinteren så for vi se neste år, sier Vilde Holt etter helgens mesterskap.

Med dette kan Vilde se tilbake på en historisk sesong som omfatter:

 • Historiens første norske kvinne med pallplass sammenlagt i EM
 • Første norske kvinne som fullførte sixdays.
 • Seier i alle enduroløp hun har stilt opp i nasjonalt.
 • Seier i en EM runde og totalt sølv sammenlagt etter helgens finalerunde i Tyskland.
 • Karrierebeste med 4 plass i Verdensmesterskaps runde i Spania. 

Resultatene kommer ikke av seg selv og Vilde er dedikert og følger nøye de planer som hun og landslaget har satt sammen.

-Vi er meget godt fornøyd med utviklingen til Vilde, og hvordan hun forholder seg profesjonelt til de utfordringer som følger en slik satsning. Hun er en heltidsutøver som satser alt på idretten, og det er givende å se at det viser seg igjen i resultatene. En slik satsning koster på alle fronter – både økonomisk, mentalt og fysisk, avslutter en fornøyd landslagssjef Erland Thomassen.

 

Foto: Thomassen
NMF – et Rent Særforbund

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022


Norges Motorsportforbund (NMF) er sertifisert som Rent Særforbund av Antidoping Norge.

Rent Særforbund er et verktøy for å sette antidoping og verdiarbeid på agendaen. Konseptet skal sikre et minimum av antidopingkunnskap i organisasjonen, og vise holdninger mot doping gjennom konkrete handlinger.

Som «Rent Særforbund» forplikter vi oss til blant annet at landslagsutøverne tar e-kurset, Ren utøver. Dette er også et kurs vi anbefaler alle utøvere å ta så de ikke skal gjøre unødvendige feil og få mer kunnskap om antidoping.

Kurset er gratis, gjennomføres på ca 30 minuter og sikrer grunnleggende antidopingkunnskap – nytt og viktig!

Her finner du link til NMFs godkjente antidoping side. Der finner man også link til ren utøver.

https://nmfsport.no/informasjon/antidoping/

Pallplass til det norske endurolandslaget i lag-EM

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022


Det norske landslaget i enduro stilte til Enduro European of Nations i sesongens siste EM-runde i Tyskland. Med jevnt over stabil kjøring av lagets utøvere, holdt det til en 3. plass i årets lag-EM, bak Italia og Tyskland.

Utøverne på det norske laget var Kevin Burud, Peder Rygg, Håkon Nohr og Aleksander Kalbekkdalen.

– Det var tungt å stille med tre juniorer og en senior i seniorklassen, men jevn kjøring gjennom hele helga resulterte i en 3. plass i lag-EM, noe vi er veldig fornøyd med, melder landslagstrener Håkon Engan Karlsen.

Foto: Karlsen
Spennende program på søndag under MSK!

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022


Det nærmer seg Motorsportkonferansen og en innholdsrik helg står foran oss. 

Husk at du på søndag bør ta turen til Quality Airport Hotel Gardermoen. Da vil både ekspertene dele av sine erfaringer og du vil kunne høre om verdibasert ledelse.

 Foredrag (søndag) : Ekspertene deler! 0930-1330

I forbindelse med å bygge en langsiktig delingskultur i motorsporten har vi hentet inn noen av de beste utøverne vi har og har hatt. Disse skal dele erfaring innen forskjellige tema som er dagsaktuelle for våre medlemmer. Vi har som mål at klubber, utøvere, foreldre og trenere osv. kan ta med seg erfaringene videre i sin hverdag og anvende denne. Vi får besøk av Sondre Haga, Pål Anders Ullevålseter, Marit Strømøy, Kenneth Gundersen og Ailo Gaup. Foredraget er for alle som ønsker og avsluttes med en Q&A hvor salen kan stille spørsmål til utøverne.

Foredrag (søndag): Verdibasert ledelse i idrettslag! 1100-1300

Hvordan kan klubber forebygge for uheldige og uønskede hendelser i egen klubb og på egne arrangementer, og legge til rett for en aktivitet som flere opplever seg inkludert i? NMF inviterer til foredrag med workshop hvor klubbenes delegater kan få innsikt i problemstillinger som plager norsk idrett, også motorsporten, og hvilke verktøy klubbene har til sin rådighet. Temaene for dette foredraget er alkohol og seksuell trakassering.

Så bli med på søndag!
Informasjon vedrørende rapport fra kontrollutvalget

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022


NMFs forbundsting 2021 ga kontrollutvalget i oppdrag å undersøke om det foreligger kritikkverdige forhold vedrørende NMFs håndtering av saker knyttet til Setesdal Folkehøgskule, Arctic Circle Raceway og Motorsportens Hus i Drammen. Kontrollutvalget avga sin rapport den 20.09.2022, som forbundsstyret har behandlet og tatt til etterretning.

Forbundsstyret ser imidlertid behov for å kommentere hovedelementene i rapporten noe nærmere slik at medlemmene gjøres kjent med vårt syn og merknader til rapporten og sakene som sådan.

Videre ønsker forbundsstyret å redegjøre kort for Datatilsynets behandling av en klage om påståtte brudd på GDPR hos NMF.

Vedlagt følger redegjørelsen i sin helhet:

Informasjon fra forbundsstyret 9.11.2022

Sondre Haga ble Årets Navn 2022

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022


Sondra Haga med Toppidrettsjef Marius Dammyr på venstre side

I helgen var det duket for Motorsportgalla, og det var knyttet stor spenning til hvem som skulle blir kåret til «Årets Navn 2022». Blant 11 svært gode kandidater var det denne gang Sonde «Gekko» Haga som vant. Sondre har hatt en fantastisk sesong og endt opp som både norgesmester, vinner av årets Norges Cup og ikke minst verdensmester i Trial2.

-Jeg har jobbet ekstremt hardt og godt over mange år og spesielt de siste årene. Da er det veldig hyggelig at det norske motorsport miljøet anerkjenner arbeidet og ikke minst prestasjonene mine, sier Sondre «Gekko» Haga.

I tillegg til årets navn dro også Sondre hjem priser i kategoriene

 • Årets motorsykkelsport utøver
 • Årets motorsportutøver
 • Årets forbilde

 

-Det var spesielt stas å motta prisen for «årets forbilde». Denne prisen har tidligere vært delt ut til store idrettsprofiler som jeg selv har hatt som forbilder i karrieren min som idrettsutøver. Jeg synes det betyr spesielt mye å få annerkjennelse som et godt forbilde. Det er noe jeg alltid jobber for å være, sier Sondre «Gekko» Haga.

Vi gratulerer Sondre Haga som «Årets Navn» og hele 4 priser totalt under helgens Motorsportgalla 

Foto: Team Gekko trial
Vellykket Motorsportkonferanse 2022

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022


I helgen ble årets happening arrangert på Quality Airport Hotel Gardermoen da Motorsportkonferansen og seksjonsårsmøter 2022 ble gjennomført på flott vis.

Fredagen begynte med plenumsmøte kl 13, før NMFs fremtidige organisering stod på programmet, etterfulgt av et spennende temaforedrag om mangfold

På lørdag var det duket for seksjonsårsmøter og grenmøter før selve høydepunktet – Motorsportgallaen – stod på programmet senere på kvelden

Det hele ble avsluttet på søndagen med foredrag om verdibasert ledelse i idrettslag og et foredrag der ekspertene delte raust av sine erfaringer som utøvere, klubber, trenere og foreldre kunne ta del i og ta med videre i sin hverdag.

Vi kan se tilbake på en produktiv helg og en herlig galla på lørdag, der det har vært mye gode samtaler, fruktbare diskusjoner og mye moro. Vi gleder oss allerede til neste års motorsportkonferanse i 2023.

 

Foto: NMF/Simen Fauske
Prisvinnere fra Motorsportgallaen 2022

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022


I helgen var det klart for Motorsportgallaen 2022 og det det ble i den forbindelse delt ut priser i flere forskjellige klasser. Det har vært et godt og spennende år for norsk motorsport og det var mange kandidater og verdige vinnere i alle klasser. Denne gangen ble også priser for året 2021 delt ut.

Vedlagt er en oversikt over alle prisvinnere som ble kåret og hedret på Motorsportgallaen

 • Morgendagens utøver 2021: Jens William Rustad
 • Årets snøscootersportutøver 2021: Malene Cottew
 • Årets båtsportutøver 2021: Daniel Andersen
 • Årets motorsykkelsportutøver 2021: Håkon Østerhagen
 • Årets gjennombrudd 2021: Benedicte Drange
 • Årets trener 2021: Espen Blikstad
 • Årets breddearrangør 2021: Norsk Enduro Super Serie
 • Årets kvinnelig utøver 2021: Martine Hughes
 • Årets forbilde 2021: Martine Hughes
 • Årets motorsportutøver 2021: Håkon Østerhagen
 • NIFs Hederstegn 2021: Roy Wetterstad
 • Morgendagens utøver 2022: Alexander Kasin
 • Årets radiostyrtutøver 2022: Nikolai Håheim
 • Årets motorsykkelsportutøver 2022: Sondre Haga
 • Årets båtsportutøver 2022: Oliver Horntvedt
 • Årets snøscootersportutøver 2022: Magnus Reiten
 • Årets publikumsarrangør 2022: Grenland Modellbilklubb
 • Årets gjennombrudd 2022: Oliver Horntvedt
 • Årets kvinnelige utøver 2022: Mathea Selebø
 • FIM PRIS: Mathea Selebø
 • Årets breddearrangør 2022: Karasjon Motorklubb, Kara-X 2022
 • Årets trener 2022: Odd Arne Meyer, trener NMK Notodden
 • Årets forbilde 2022: Sondre Haga
 • Årets motorsportutøver 2022: Sondre Haga
 • Årets ildsjel 2022: Omund Thu
 • Årets navn 2022: Sondre Haga

Vi gratulerer så mye med velfortjente priser til alle!

Bilder fra utdelingen kan du finne her

Foto: NMF/Simen Fauske
Bilder fra MSK 2022

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022


I helgen ble Motorsportkonferansen og seksjonsårsmøter 2022 arrangert fra 11-13 november

Det ble i den forbindelse tatt en en del bilder gjennom helgen og vedlagt er link til et galleri med varierte motiverer fra både foredrag og Motorportgallaen inkludert prisutdelingen

Så her er det bare å ta en titt og mimre tilbake til en vellykket helg.

Se bildene her:

https://www.dropbox.com/sh/a7l1vpevn5rhkuv/AABoJEtdsIpGGZvG89_7JEAYa?dl=0

 

Foto: NMF/ Simen Fauske
Nytt forbundsstyre og seksjonsstyrer

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022


Motorsporten er avhengig av gode folk i styrene og vedlagt finner du link til informasjon om de nye styrer som ble valgt under motorsportkonferansen 2022.

https://nmfsport.no/organisasjon/kontakt-oss/forbundsstyret-og-seksjonsstyrene/

 

Når det gjelder kontaktpersoner i administrasjonen og sekretær for den enkelte seksjon er det som følger:

–          Snøscooter:       Mats Gundersen

–          Radiostyrt:        Simen Høglien

–          MC:                     Sofie-Kristine Telle

–          Båt:                     Geir Lilletvedt

Vold Gunvaldsen trener hardt mot 2023

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022

Trial sesongen for i år er avsluttet og oppkjøringen er i full gang mot 2023 sesongen. For den Nordiske mesteren Jarand-Matias Vold Gunvaldsen blir det mange timer på sykkelen sammen med 6 ganger verdensmester Adam Raga som er trener og læremester.

 

-2022-sesongen har vært mye opp og ned, men jeg er utrolig fornøyd med å ta Nordisk Mester-tittelen på slutten av sesongen. Og at det var på hjemmebane foran venner, familie og fans var ekstra gøy, sier Vold Gunvaldsen

 

Jarand-Matias ser frem til en ny sesong og bruker mye tid sammen med Adam på å forbedre den tekniske trial-biten. Målsetningen er å få en god ro i kjøringen på de alle de vanskelige seksjonene som vil kommer i VM også neste sesong. 

 

-Målet for den kommende sesongen er å kunne ta steget opp mot topp 10 i Trial2 i VM. I Norge håper jeg på å ta mine første seiere i norgescupen, ettersom jeg har vært evig nummer to de siste 2-3 åra, avslutter en optimistisk Jarand-Matias Vold Gunvaldsen

 

Foto:  Jarand-Matias Vold Gunvaldsen sammen trener og mentor Adam Raga (privat)