Norsk Idretts Æresgalleri

Postet av Norges Motorsportforbund den 24. Nov 2022

Visste du at norsk idrett har sin egen «Hall of Fame»? Ja, naturligvis vet du det. Norsk Idretts Æresgalleri ble etablert av Norske Idrettsleder-Veteraner (NIV) allerede i 1991. Den gang som et fysisk billedgalleri i Oslo Spektrum. Det fysiske billedgalleriet ble senere samlokalisert med Norges Olympiske Museum (NOM) i Håkons Hall på Lillehammer.

Æresgalleriet er i dag et digitalt galleri på verdensveven – www.æresgalleriet.no. Dette ble åpnet i 2019, fullført i 2022, og er nå et samarbeidsprosjekt mellom NIV, NIF og NTB. NIV eier konseptet og oppnevner nye medlemmer av galleriet, NTB er rettighetseier til bildene og server databasen. Æresgalleriet blir fortløpende ajourført med nye medlemmer. Sistemann inn var Olaf Tufte – roeren med alle bragdene.

Norsk Idretts Æresgalleri omfatter Norges absolutt fremste idrettsutøvere fra forrige årtusen-skifte til i dag. 196 individuelle utøvere og 31 lag fra totalt 27 forskjellige idretter er funnet verdige til en plass i Æresgalleriet så langt

Æresgalleriet har egne vedtekter som du finner på nevnte adresse. I disse vedtektene finnes kravene til individuelle utøvere og til lag. Viktig å merke seg er at individuelle utøvere vurderes først etter at deres aktive karriere på topplan er avsluttet.

Les mer på æresgalleriet.no Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.